Rörigt hemma

Den perfekta hemma miljön är nog mer eller mindre omöjlig att nå. Jag har en önskan om ett stort hem med stor plats för mig och mina fem pojkar med svårigheter. Som det ser ut just nu så delar tre av dem ett rum och två av dem ett annat rum. En liten lägenhet innebär att det är super trångt.
Tänk om dom kunde ha sina egna rum, sitt egna utrymme som dom kan må bra i. Ingen får komma in utan att fråga, inga konflikter för att dom vill göra olika ting. James hade tex lätt kunnat ha sin tysta hörna med bolltäcke i sackosäcken för att få slippa den jobbiga och påfrestande världen en stund utan att någon utav de andra vill spela musik eller leka med brummande bilar.
Det blir lätt rörigt hemma i liten lägenhet. Röra hemma hos oss betyder röriga barn. Dom behöver ordning och reda för att kunna tänka. Det behöver jag med, men för en ensam mamma med fem pojkar med svårigheter så orkar man inte alltid hålla det rent och snyggt vilket jag har känt det senaste tiden har blivit mer och mer påfrestande.
Hela tiden försöker jag komma på nya sätt att planera saker och ting i lägenheten så att man ska få ut mer plats och inte lika mycket plockande, men allt har sin gräns. Det är ju inte heller helt lätt att få tag i en större lägenhet och definitivt inte köpa hus när man som ensam pluggar och jobbar lite extra här och där. Visst har jag mina föreläsningar men det räcker inte som säkerhet.
Vad gör man?

Tack för ni lyssnade// Therese

11 okt 2013