Om oss

Mitt namn är Therese Downes och jag är ensamstående förälder till fem helt underbara pojkar som har olika typer av funktionsnedsättningar.

I grund och botten är jag utbildad undersköterska och nu studerar jag specialpedagogik och har som mål att studera till socionom. Jag har alltid haft en viss känsla för att lära mig nya sätt att ta hand om människor. Och det har jag verkligen fått göra nu men man kan aldrig få tillräckligt med utbildning inom detta ämne.

Mina barns diagnoser

*Autism

*ADHD, dyslexi

*ADD

*OCD

*Utvecklingstörning

*Crohns sjukdom

*Reumatism

*Astma

Och allergierna:

*Mjölkprotein

*Gluten (ALLA sädeslag)

*Soja

*Baljväxter

När familjen nu lever med dessa typer av funktionsnedsättningar och jag har lärt mig såpass mycket som jag har, kände jag att det är dags för mig att föra detta vidare. Jag har som sagt lärt mig mycket via utbildningar men också genom verkliga livet. Vi som familj har gått igenom många utmaningar och förväntar oss en heldel nya i framtiden. Men varje utmaning har lärt mig att hantera nedgångar, sorger och problem och sedan lärt mig att det går alltid att hitta lösningar och att det är vissa perioder som är svårare än andra. Det gäller att ha stor fantasi, mycket tålamod och ett stort, tryggt kontaktnät. Det tar en längre tid att bygga upp ett sådant nät, men jag anser mig ha möjligheten att kunna ge er tips och råd.

Jag har valt att fokusera mycket runt är att hitta styrkorna i funktionsnedsättningarna och använda sig utav dessa. När jag pratar med andra om detta får jag ett stort visat intresse och en viss nyfikenhet om hur vi lyckas i våran familj. Och det var då ett intresse från min sida att börja föreläsa växte fram.

 

År 2013 fick jag förfrågan att ta över som rektor i vår hockeyskola som jag utan att tveka tackade ja till då jag brinner för hockey men också att få jobba med barn i alla de sorter. Jag såg snabbt ett behov att ge förståelse och kunskap till ledare och föräldrar om dessa svårigheter som självklart dycker upp även här. Jag började forska i hur det såg ut med kunskap inom NPF området och snabbt blev intresset för kunskapen stor. Detta ledde i sin tur att jag även föreläser för idrottsledare och tränare.