Föreläsningar

Jag föreläser om hur det är att vara förälder till barn med funktionsnedsättningar, att vara ledare inom någon idrott, och använder mig utav mitt egna matrial. Min kunskap kommer ifrån egna erfarenheter, utbildningar och kurser som jag gått under åren. Jag skräddarsyr ofta i hop föreläsningar efter det ni är ute efter i eran specifika grupp som ska lyssna. 

Jag har ett stort kontaktnät både via kommunen och privat och hoppas på att kunna hjälpa er att ta reda på svaren till era frågor.

Mina föreläsningar ser olika ut. En del gånger får jag frågan att föreläsa i ett ämne som tex hjälpmedel och i bland vill ni höra hela föreläsningen.

Många föräldrar, personliga assistenter, vårdpersonal och personer som jobbar inom tex socialtjänsten, LSS och habliteringen, är intresserade att höra en mamma som mig berätta hur vi får ihop våran vardag. Detta är också mycket lärorikt för personerna som är anställda att höra, för att få en större förståelse för oss som har barn med funktionsnedsättningar, och för dom att kunna göra sitt jobb med en aning mer förståelse hur det är att faktiskt leva med detta runt omkring sig hela tiden. Då jag är rektor för hockeyskolan inom svenska ishockeyförbundet så vänder jag mig också till ledare, tränare inom idrott. Hur ska man bemöta? Hur ska man tänka? Vad gör vi för fel? 

Min äldsta son Kevin som har ADHD är vid vissa föreläsningar med och pratar om hur det var att växa upp med denna funktionsnedsättning. Han pratar om hur det var i skolan, hur det var att bli tonåring och hur han upplevde allt med mediciner och att få en diagnos.

Jag har fått väldigt bra kritik från personer jag har föreläst för och detta har fått mig att vilja gå vidare och fortsätta föreläsa.

Ni når mig via mail om ni vill veta mer om hur jag/vi föreläser.

theresedownes@voiceit.nu